UA-190625020-1
top of page

Árnyékolástechnika

Redőny, műanyag redőny,alumínium redőny,reluxa, szalagfüggöny, zsaluzia,roletta,sávroletta … Ez mindig dilemma.Ha gondot okozna a megfelelő árnyékolástechnika, redőnytípus kiválasztása, segítségért forduljon hozzánk bizalommal még az ablak nyílások kialakítása és a nyílászárók kiválasztása előtt, mivel nem mindegy, hogy milyen redőny kerül felhelyezésre a későbbiekben, hiszen minden redőnynek más a helyigénye, más a szerelés módja és ideje.
Ha gondot okozna a megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása, segítségért forduljon hozzánk bizalommal 48 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot! Tanácsadásunk díjmentes!
Szakembereink állnak rendelkezésére bármilyen kérdés esetén!
Nekünk az Ön igénye és elképzelése a legfontosabb. Ebben szeretnénk segíteni megbízható, korrekt módon.

Zsalúzia:

 

A zsalúziák a külső árnyékolók új generációját jelenti. A redőnnyel ellentétben a zsalúzia lamellái dönthetők-állíthatók, akár a közismert belső árnyékolónak, a reluxának. Modern megjelenést kölcsönöz az ingatlannak, emellett növeli az értékét is.

Elsősorban nagy felületek árnyékolására szolgál (irodaházak, köz-, és ipari épületek), de gond nélkül alkalmazható lakossági otthonokra is. Minden esetben alumíniumból készül, hogy védelmet biztosítson a nyílászáróknak és hosszú életartamú legyen. 

Szalagfüggöny:

 

A szalagfüggöny irodák, munkahelyek közkedvelt belső, lamellás árnyékolója volt, azonban mára már egyre több otthonban is megtalálható, modern megjelenést kölcsönözve. A lamellák állíthatóságának köszönhetően a szoba teljesen elzárható a külvilágtól, ugyanakkor kihúzva biztosítja a szabad kilátást. Szerelhető nyílásba, mennyezetre, függőleges és ferde falra is, ezáltal sokoldalúan felhasználható. Igény esetén akár térelválasztónak is felszerelhető.

A lamellák különböző anyagból, textíliákból készülhetnek. Választható fényáteresztő és fényzáró anyag is. Irodákba, közületi helységekben célszerű a tűzvédelmi előírásoknak megfelelve tűzálló anyagot választani.

A szalagfüggöny mozgatása történhet kézzel, illetve karnisba épített motorral is.

Gyűjtésmódok:

  • kezelőhöz

  • kezelőtől

  • kétoldalra

  • szakaszosan

  • középre

Jellemzői:

  • praktikusság

  • széles színválaszték

  • gyors és könnyű működtetés

  • modern megjelenés

Redőnyök:

 

A redőnyök funkciójukat tekintve a frontvonalát képezik a falnyílások szigetelésének és árnyékolásának, emellett védik a nyílászárót a természeti és külső emberi behatásoktól. A redőny minden esetben a nyílászáró külső oldalára, vagy a homlokzatba kerül felszerelésre.

Anyagát tekintve készülhet műanyagból, alumíniumból, fából, illetve egyéb, a modern kor követelményeinek megfelelő anyagból.

Reluxa:

 

A reluxák már hosszú ideje bizonyítanak az otthonokban. Talán a legelterjedtebb belső sötétítőnek számit itthon. Nagy előnye, hogy állítható a fényáteresztése és könnyen tisztán tartható. Népszerűsége annak is köszönhető, hogy ma már jóformán minden elképzelhető színben, illetve fahatásban is gyártható.

Működtetését tekintve lehet gyöngyláncos, vagy üvegpálcás. A lamellák alap esetben 25mm szélesek, de opcióként kérhető 16mm és 50mm-es megoldásban is.

bottom of page